فرشید شکر خدایی در بیست و پنجمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران گزارشی در مورد بهرهوری در ایران و چالشهای این موضوع ارائه کرد.
رئیس مرکز رتبهبندی اتاق ایران گفت: آمار منتشرشده از سوی سازمان بهرهوری آسیایی در مورد چین، هند، کره و سنگاپور نشان میدهد که همه این کشورها از سال 1970 تا سال 2004 رشد پایدار بهرهوری داشتهاند اما بهرهوری ایران در سال 2014 از میزان بهرهوری در سال 1970 کمتر شده است.
شکر خدایی تصریح کرد: یعنی هرچه تکنولوژی و نوسازی به اقتصاد کشور تزریق کردهایم، عدد بهرهوری ما از سال 1970 تغییر نکرده است و این موضوع برای اقتصاد ایران یک فاجعه است.
رئیس مرکز رتبهبندی اتاق ایران گفت البته در این میان گروههایی هم بودهاند که بهرهوری آنها رشد داشته است و گروههایی که بیشترین رشد شاخصهای بهرهوری در زمینه بهرهوری دستمزد را داشتهاند، حوزههای ماشینآلات و دستگاههای برقی و لوازمخانگی بودهاند. در زمینه بهرهوری سرمایه بخشهای رنگ و رزین و واسطهگری مالی، و در زمینه بهرهوری کل عوامل فلزات اساسی و محصولات فلزی بیشترین رشد بهرهوری را داشتهاند.
شکرخدایی در ادامه پیشنهادهایی برای افزایش بهرهوری کسبوکارهای بخش خصوصی بیان کرد و تغییر و بهبود کارایی و بهرهوری عملیات، بهبود بهرهوری سرمایه، بهکارگیری روشهای مدیریت ناب، بهکارگیری روشهای مدیریت ناب، دیجیتالسازی، تحلیل دادهها و یکپارچهسازی و ادغام شرکتها و افزایش مقیاس را از مهمترین عوامل افزایش بهرهوری برشمرد.
شکرخدایی همچنین به برگزاری جشنواره بینالمللی بهرهوری هم اشاره کرد و گفت: هشتمین دوره این جشنواره هم با بخشهای مسابقه ملی بهینه کاوی، مسابقه ملی بهرهوری، مسابقه ملی تجربههای موفق، مسابقه ملی برترین توان اجرا و مسابقه ملی بهترین محل برای کار برگزار شدند و 6500 داور همه واحدها را در 56 گروه اقتصادی داوری کردند.
شکرخدایی همچنین از برگزاری جشنواره انتخاب واردکننده نمونه خبر داد و گفت: این جشنواره را با تمرکز بر انتخاب واردکننده نمونه با توجه به واردات ماشینآلات اساسی و نه کالاهای لوکس برگزار خواهیم کرد.
بیشتر ببینید . . .
-
فرشید شکرخدایی: میز خدمت سرمایهگذاری در اتاق ایران ایجاد میشود
-
پیوستن به FATF و ارتباط با بانکهای بینالمللی باعث تسهیل انتقال سرمایه به کشور خواهد شد
-
ششمین همایش تأمین مالی، فرصت تعامل بخش خصوصی و متولیان بازار 14 بهمن برگزار میشود
-
رتبهبندی شرکتهای کشورهای اسلامی، به تسهیل تجارت آنها منجر خواهد شد | تا پایان 2025 حدود 10 هزار شرکت به پلتفرم IC-CRS میپیوندند
-
ثبتنام در سامانه رتبهبندی شرکتهای کشورهای اسلامی 20 دی آغاز میشود