مراسم روز ملی کیفیت و اختتامیه پانزدهمین دوره ارزیابی ملی کیفیت ایران با حضور رییس سازمان ملی استاندارد ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بخش خصوصی و صاحبان صنایع امروز (سهشنبه) در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
به گزارش انجمن مدیریت کیفیت ایران، در ابتدای این مراسم مسلم بیات – معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران- با بیان اینکه مقوله کیفیت بهدنبال نیازهای فراتر از استانداردهاست، گفت که سنگ بنای ارزیابیهای کیفی، مدلهای کیفیت است و در همین راستا هفت معیار برای کیفیت تعریف کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه با وجود استانداردها نیازمند ارائه مدلهای کیفیت هستیم، اظهار کرد که در استانداردها، تمرکز بر ویژگیهای محصول است اما در مدل کیفیت، بهدنبال نیازهای فراتر از استانداردها هستیم، اما نیازها به دنبال منافع حداکثری است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد همچنین با بیان اینکه در شرایط فعلی راه حلی جز ارتقای سیستم نداریم، خاطرنشان کرد که در سال جاری توجه ویژهای به بخش آموزش و پرورش صوت پذیرفته است بهطوریکه بیش از ۲۷ هزار مدرسه در مدل تعالی کیفیت مورد بررسی قرار گرفتهاند.
استانداردسازی و افزایش کیفیت در ایران از هر موضوعی مهمتر است
در ادامه این مراسم فرزین انتصاریان – رییس انجمن مدیریت کیفیت – تاکید کرد که صرفا با چند بنگاهی که کیفیت خود را ارتقاء دادهاند، به هدف مدنظر که که بهبود کیفیت به معنای توسعه بنگاهها و در نهایت توسعه اقتصادی است نمیرسیم.
وی با بیان اینکه مدیریت کیفیت در سطح بنگاه و اقتصاد کلان متفاوت است و باید بدانیم که صرفا با چند بنگاهی که کیفیت را توسعه دادهاند، به هدف مدنظر نمیرسیم، اظهار کرد که بهبود کیفیت به معنای توسعه بنگاهها و در نهایت توسعه اقتصادی است و محور توسعه اقتصادی و اجتماعی به شمار میآید، بنابراین زمانی میتوانیم به توسعه کیفیت امیدوار باشیم که کیفیسازی در سطح کلان اقتصادی رخ دهد.
رییس انجمن مدیریت کیفیت همچنین با اشاره به اینکه کیفیت در هر جامعهای از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر کالاهای تولیدی ما با کیفیت باشد به طور طبیعی موجب جذب مشتری میشود، یادآور شد که همین موضوع رشد اقتصادی را رقم میزند و حضور در بازارهای جهانی را فراهم میکند. امروز استانداردسازی و افزایش کیفیت در ایران از هر موضوعی مهمتر است و باید در اولویت قرار گیرد چرا که ما توان تولید کالا و محصولات را داریم و فقط نیازمند رشد کیفیت در آنها هستیم.
پیروزبخت: به خاطر تحریم شرایط اخذ استاندارد را تسهیل نمیکنیم
در پایان این مراسم نیز نیره پیروزبخت – رییس سازمان ملی استاندارد ایران – با اشاره به اینکه نباید مشکلات اقتصادی تاثیری بر استاندارد و کیفیت داشته باشد و خط قرمز استاندارد را بخاطر شرایط تحریم رد کند، اظهار کرد که خیلیها گفتند که با توجه به مشکلات اقتصادی و تحریمها شرایط اخذ استاندارد را تسهیل کنید، ولی باید گفت که ما نمیتوانیم از استاندارد و کیفیت بگذریم.
وی با تاکید بر اینکه سازمان استاندارد قصد دارد عوامل غیر اقتصادی بر مؤلفههای استاندارد تاثیر نگذارد و از خط قرمزها عبور نشود، بیان کرد که اگر مفاهیم جدیدی که وارد قانون ملی استاندارد شده رعایت شود، به سمت توسعه اقتصادی خواهیم رفت و در این زمینه باید دستگاهها به سمت مقررات فنی حرکت کنند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران همچنین با اشاره به اینکه استاندارد مانع صادرات نیست بلکه تسهیلکننده صادرات به شمار میرود، اظهار کرد که راه را برای صادرات باز گذاشتهایم و با استاندارد کشور مقصد هم میشود کالا را روانه بازار کرد. خوشبختانه برای اینکه کالاهای صادراتی ایران به عراق توسط خود ایران کنترل شود، اقدامات خوبی انجام شده که به زودی اعلام میشود، بنابراین اگر مطالبی بیان شده که نظام استاندارد مانع صادرات کالا است، در همین جا میگویم نظام استاندارد تسهیل کننده صادرات و مانعی برای ورود کالاهای بیکیفیت به کشور است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛ شرکت های دولتی و وابسته به نهادها عامل کوچک ماندن بخش خصوصی
علی مطهری گفت: در حال حاضر ضعف ایران برای ورود به بازارهای جهانی تنها مسئله کیفیت نیست، بلکه ناشی از کوچک بودن بخش خصوصی است، زیرا بیشتر بازار در اختیار شرکت های دولتی و وابسته به نهادها است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پانزدهمین جایزه ملی کیفیت با اشاره به اینکه از تصویب قانون تقویت استاندارد خوشحال هستم، گفت: در سال حمایت از کالای ایرانی هستیم و جایزه ملی کیفیت برای امسال معنای بهتری پیدا می کند.
علی مطهری با تاکید بر اینکه کیفیت کالا از شرایط مهم برای حضور در بازار جهانی است، افزود: یکی از مشکلات ما حضور کمرنگ در بازار جهانی به ویژه در بازار کشورهای همسایه است، این در حالی است که ترکیه توانسته سهم خوبی از این بازارها داشته باشد،در شرایطی که با برخی از این ملت ها ما پیوند قوی تری داریم.
او تاکید کرد حضور در بازار جهانی تنها متکی به کیفیت نیست، تصریح کرد: این مسئله تاحدودی ناشی از ضعف بخش خصوصی است، برای نمونه در زمان تحریم قطر فرصت خوبی برای شرکت های ایرانی بود، اما تولیدکننده های ترکیه پیشی گرفتند یا در زمان اختلاف ترکیه و روسیه، سفیر ایران در روسیه اعلام کرد مقام های روسی خواستار صادرات شرکت های ایرانی به روسیه بودند، اما شرکت های ایرانی آمادگی اجرای آن را نداشتند.
مطهری افزود: در حال حاضر بخشی از بازار توسط شرکت های دولتی و شرکت های وابسته به نهادها تصاحب شده و شرکت های خصوصی کوچک مانده اند که باید این مشکل را حل کنیم.
در مراسم روز ملی کیفیت از واحدهای برتر با اعطای گواهی و تندیس جایزه ملی کیفیت قدردانی شد.
در این دوره بیش از ۲۷ هزار مدرسه،ارزیابی کیفیت شده اند و از این میان در نهایت ۱۰ مدرسه، شناسایی و از آنها قدردانی شد.
همچنین ۸ واحد صنعتی و پنج واحد در زمینه ارتباطات و در مجموع ۲۳ بنگاه اقتصادی از نظر تعریف عمومی کیفیت موفق به دریافت گواهی اهتمام و تندیس جایزه ملی کیفیت کشور شدند.
بیشتر ببینید . . .
-
مکانیسم تسهیلات سبز و تشویقی در حوزه محیط زیست با همکاری بخش خصوصی طراحی میشود
-
کارشناسان در بررسی صمت از الزامات جذب سرمایه به کشور :تا FATF حل نشود، سرمایهگذار نمیآید
-
فرشید شکرخدایی به عنوان سومین دبیرکل فراکسیون تشکلهای اتاق بازرگانی انتخاب شد
-
تجربه شورای گفتوگو در اتاق ایران در مجمع عمومی اتاق اسلامی تشریح شد
-
برای حفظ بازار عراق، روی صادرات کالاهای با کیفیت نظارت شود