همزمان با اجرایی شدن طرح ملی رتبهبندی کارتهای بازرگانی، نخستین گواهینامههای کارتهای بازرگانی رتبهبندی شده تجار، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کشور، روز 12 تیرماه اعطا خواهد شد.
در نخستین مرحله از اجرای این طرح، 120 شرکت، گواهینامه رتبه کارت بازرگانی خود را دریافت خواهند کرد و از این تعداد، 43 شرکت موفق به دریافت گواهینامه زرین، 67 شرکت موفق به دریافت گواهینامه سیمین و 10 شرکت نیز موفق به دریافت گواهینامه برنز شدند.
فرشید شکر خدایی مجری طرح ملی رتبهبندی کارتهای بازرگانی کشور در مورد چگونگی امتیازدهی و رتبه بندی شرکتها و دارندگان کارتهای بازرگانی اشاره کرد و گفت: همه این شرکتها بر اساس 17 معیار مدل رتبهبندی کارتهای بازرگانی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
وی افزود: سودآوری، پیشینه، ارزش صادرات، ارزش واردات، توانمندی مدیران، بررسی برنامههای آتی، سابقه اعتباری، فروش، ارزش افزوده، مبلغ سه در هزار درآمد مشمول مالیات، شاخصهای بهرهوری، وضعیت دعاوی حقوقی، اشتغال زایی، حضور فعال در تشکلهای صنفی و انجمنها، نسبت سرمایه ثبت شده به مجموع بدهی، نسبتهای مالی، حضور فعال در تشکلها و اتاقهای بازرگانی معیارها و شاخصهای رتبهبندی کارتهای بازرگانی، واحدهای تجاری و بازرگانان است که در بازه سه سال، منجر به رتبهبندی بررسی و ارزیابی میشود و بدیهی است که دارندگان کارتهای بازرگانی با سابقه کمتر از سه سال، نمیتوانند در این طرح شرکت کنند.
شکر خدایی توضیح داد: بر اساس این 17 معیار، واحدهای صنعتی و بازرگانان از 1 تا 100 امتیازدهی شدهاند و بر اساس آن، به واحدهایی که امتیاز بین صفر تا 40 دریافت کردهاند کارت عادی، به واحدهایی که امتیاز بین 41 تا 60 کسب کردهاند، کارت برنزی، به واحدهایی که امتیاز بین 61 تا 80 کسب کردهاند، کارت سیمین و به واحدهایی که امتیاز بین 81 تا 100 را دریافت کردهاند ، کارت زرین تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست طرح ملی رتبهبندی کارتهای بازرگانی، عملکرد بنگاهها و بازرگانان داوطلبانی که حداقل سه سال فعالیت داشتهاند، بررسی شده، گفت: تا پایان امسال، برنامهریزی برای رتبهبندی 2 هزار دارنده کارت بازرگانی انجام شده است.
مدیر طرح ملی رتبهبندی کارتهای بازرگانی کشور، یادآور شد: هماکنون بیش از 38 هزار کارت بازرگانی فعال در کشور وجود دارد که همه این کارتها ظرف مدت سه سال، رتبه بندی خواهد شد.
شکرخدایی عنوان کرد: با حمایت و پیشنهاد اتاق ایران و سازمان توسعه تجارت در آخرین ویرایش آییننامه پیشنهادی رتبه بندی اعضای اتاق ایران، دارندگان کارتهای رتبهبندی شده از امتیازات مختلفی بهرهمند خواهند شد.
به گفته وی، اعتبار 5 ساله، 3 ساله و 2 ساله کارتهای بازرگانی زرین، سیمین و برنزین، در اولویت قرار گرفتن دارندگان کارتهای رتبهبندی شده در همه رتبهها در فرآیند صادرکنندگان نمونه کشوری و استانی، برخورداری از جوایز صادراتی 15، 10 و 5 درصد برای دارندگان کارت های زرین، سیمین و برنزین، افزایش میزان تسهیلات در نظر گرفته شده برای مشارکت در هیأتها و نمایشگاههای خارج از کشور (زرین 50 درصد و سیمین 30 درصد)، اولویت دادن به دارندگان کارتهای رتبهبندی شده در بهرهمندی از مزایا و اعتبار تخصیصی و تخفیفات صندوق ضمانت صادرات، بهرهمندی از تسهیلات مربوط به خط سبز گمرکی، اولویت در تشکیل و توسعه حمایت از شبکههای کسبوکار صادراتی، تخفیف 50 درصدی کارتهای زرین، 30 درصدی کارتهای سیمین و 15 درصدی کارتهای بزنزین در واگذاری غرفه در نمایشگاههای بینالمللی، اولویت در واگذاری اعتبارات بانکی با نرخ پایینتر با توجه به رتبه کسب شده، تخفیفات در مالیات پرداختی با توجه به رتبه کسب شده و تسهیل در انجام تشریفات گمرکی با توجه به رتبه کسب شده، از جمله این امتیازات هستند.
همچنین محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این زمینه گفت: این طرح و همچنین صدور کارتهای هوشمند، موجب بهبود فضای کسبوکار و ارتقای سطح شفافیت نظام اقتصادی و تسهیل امور تجاری کشور خواهد شد.
وی افزود: با رتبهبندی کارتهای بازرگانی و صدور کارتهای هوشمند، سوابق تجار و بازرگانان به دقت مورد بررسی قرار میگیرد تا حقی از کسی ضایع نشود.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه رتبهبندی کارتهای بازرگانی میتواند منافع ملی و منافع دارنده کارت را به هم وابسته کرده و به نحو مطلوبتری تولید، تأمین، صادرات و واردات در کشور را تسهیل کند.
بیشتر ببینید . . .
-
مکانیسم تسهیلات سبز و تشویقی در حوزه محیط زیست با همکاری بخش خصوصی طراحی میشود
-
کارشناسان در بررسی صمت از الزامات جذب سرمایه به کشور :تا FATF حل نشود، سرمایهگذار نمیآید
-
فرشید شکرخدایی به عنوان سومین دبیرکل فراکسیون تشکلهای اتاق بازرگانی انتخاب شد
-
تجربه شورای گفتوگو در اتاق ایران در مجمع عمومی اتاق اسلامی تشریح شد
-
برای حفظ بازار عراق، روی صادرات کالاهای با کیفیت نظارت شود